Over DAGEVENEMENT - Ensor. Meester van het stilleven

08 feb
Oostende - Mu.Zee

DAGEVENEMENT - Ensor. Meester van het stilleven

Ontdek hoe Ensor het stilleven nieuw leven inblies.

donderdag 8 februari 2024 van 13:00 uur tot 16:30 uur

James Ensor vernieuwde en inspireerde. In 2024 - 75 jaar na zijn overlijden - wordt er met het Ensorjaar een eerbetoon gebracht aan deze Belgische grootmeester. Mu.ZEE trapt het feestjaar af met de verrassende tentoonstelling Rose, Rose, Rose à mes yeux. James Ensor en het stilleven in België van 1830 tot 1930 waarin voor het eerst de focus helemaal ligt op de stillevens van deze kunstenaar.

Een vijftigtal van Ensors werken binnen dit genre fungeert als rode draad voor een overzicht van het stilleven in België tussen 1830 en 1930 - van de burgerlijk-academisch decoratieve traditie, over het modernisme, tot een heel vernieuwende aanpak door schilders zoals Ensor. Ook kunstenaars als Antoine Wiertz, Alice Ronner, Georgette Meunier, Henri De Braekeleer, Léon De Smet, Leon Spilliaert, Gustave Van de Woestyne, Frits Van den Berghe, Marthe Donas, Jean Brusselmans en René Magritte maken hun opwachting in deze tentoonstelling.

Bart Verschaffel, die samen met Sabine Taevernier curator is van de expo, zorgt er met een gedegen en uitgebreide inleiding voor dat je goed voorbereid aan je tentoonstellingsbezoek kan beginnen.

 

I.s.m. Mu.ZEE

Programma van dagevenement 'Ensor. Meester van het stilleven'

Op donderdag 8 februari:
13:00 - 16:30 Dagprogramma Door Bart Verschaffel

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. rondleiding in de expo) € 45,00
Standaardprijs (incl. rondleiding in de expo) € 60,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstDagevenement1 sessieBasiscursusAcademieActiviteit