Over Leeskring Davidsfonds Zandhoven

07 dec
Zandhoven - De Griffel

Leeskring Davidsfonds Zandhoven

Pluto, aan het einde van de weg rechtdoor (Lara Taveirne)

donderdag 7 december 2023 om 19:30 uur

Een goudkleurige Volvo hobbelt over een doodlopende weg, gevolgd door een immense stofwolk. Achter het stuur zit een druk pratende vrouw onder een strooien hoed. Op de achterbank, onder al even indrukwekkende hoofddeksels, zitten haar drie oudste dochters. Uit het passagiersraam steekt het hoofd van de tienjarige Antonia. Zij draagt geen hoed. Haar korte haren wapperen terwijl ze Pluto binnenrijden, want zo noemen haar zussen het doodse platteland waar hun moeder in een opwelling een scheef dijkhuis heeft gekocht.

In Pluto beleeft Antonia de zomer van haar leven. Pas vele jaren later keert ze terug, met een baby in een draagdoek en een peuter aan de hand. Maar ditmaal is het geen zomer. Het dijkhuis is zwaar in verval. Antonia’s hart ligt aan diggelen. De noordoostenwind blijft maar waaien. En de baby houdt niet op met huilen.

Lara Taveirne biedt een volkomen authentieke blik op een van de grote thema’s van het mensdom: verlies. Zonder mededogen laat ze haar rouwende personages afdalen in het schimmenrijk, met alleen een touwtje om de weg terug te vinden: de onbreekbare band tussen generaties.

Zondag 21 januari 2024 is Lara Taveirne onze gaste tijdens het ontbijtbuffet Toast Literair!

boek 2

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 2,00
Standaard € 3,00

Maximaal 16 deelnemers

Reserveren via: leeskring.df.zandhoven@gmail.com

Korting VrijeTijdspas Zandhoven: 50%

Labels: TaalLiteratuurActiviteitBijeenkomstCultuurregio Antwerpen

Academie / Taal

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.