Over Wandelgroep: Lint 'Bos van Marpingen'

04 dec
Mortsel - HollandseTuin/Liersesteenweg

Wandelgroep: Lint 'Bos van Marpingen'

Op deze eerste zondag van de maand, blijven we in de Zuidrand, voor een verkenning van het Bos en de Kapel van Marpingen, op grondgebied Lint. Het hele gebied langsheen fietspad en spoorlijn illustreert de huidige Vlaamse en Europese aanpak van natuur, in overleg met instellingen zoals het OCMW en particuliere grond-bezitters.

zondag 4 december 2022 van 13:30 uur tot 18:00 uur

‘Marpingen’ is het enige bos op grondgebied Lint (zie gemeentevlag), maar eigendom van OCMW Lier. Het hele gebied langsheen het fietspad illustreert de huidige Vlaamse en Europese aanpak van natuur; particuliere grond-bezitters laten nu bijv. een wandeltraject toe (en verwachten respect …).

Marpingen is een zomereikenbos met als ondergrond hazelaar en lijsterbes. De storm van 21 juli 2009 leidde wel tot het vellen van meer dan 225 bomen, hetgeen tot open ruimtes en dus tot verjonging en toegenomen diversiteit kan leiden.

In het bos ligt de kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Marpingen. Oor­spronkelijk was dit een rechthoekige houten kapel van 1877 (gedenkplaat), maar ter gelegenheid van 100-jarig bestaan werd ze in 1977 vervangen door een bakstenen kapel, onder een steil zadeldak.

Locatie geeft je de vaste afspraakplek: hoek Hollandse tuin/Liersesteenweg.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard = Gratis Gratis

Info: Walter Van Weverberg
0472 528 098 of waltervw@skynet.be

Iedereen welkom; deelname is gratis. Eigen vervoer of kostendelend medepassagier (10 ct/km).

Houders van Mortselse UiTPAS kunnen een punt sparen (qr-code of naamopgave).

Labels: Ontspanning & OntmoetenActiviteitLokaalWandeling met gidswandel- en fietsroute