Over Antwerp Symphony Orchestra - Concert

Activiteiten van afdeling Mortsel

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed in Mortsel? Zoek op deze pagina, onder de landelijke 'Activiteiten in de kijker' naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze eigen activiteiten of die van een partnerorganisatie!

Activiteiten in de kijker

30 nov
in Lint - Bibliotheek

Volwassenenleesgroep

Met de steun van de Plaatselijke Openbare Bibliotheek.
Activiteit 5 sessies Rolstoeltoegankelijk
Lees meer
03 dec
in Brussel - Museum Kunst & Geschiedenis Brussel

Shin hanga

De nieuwe prenten van Japan
Academie Activiteit Beeldende kunst
Lees meer
04 dec
Antwerpen - Koningin Elisabethzaal

Antwerp Symphony Orchestra - Concert

We wonen in groep, aan voordeeltarief, het zondagsconcert bij van het Antwerp Symphony Orchestra, o.l.v. Bertrand de Billy, in de Koningin Elisabethzaal, Antwerpen.
In zijn symfonische suite Má Vlast/Mijn vaderland evoceert Bedřich Smetana De Moldau. César Franck componeerde met zijn Symfonie in d een iconisch werk, in drie delen. 
UPDATE (17.11): reservaties in principe afgesloten (maar volgens Elisabethzaal zijn er nog plaatsen beschikbaar).

zondag 4 december 2022 van 10:30 uur tot 13:00 uur

César Franck (1822-1890) werd 200 jaar geleden in Luik geboren, maar hij werkte in Parijs waar hij een van de belangrijkste figuren werd in het muziekleven. Van zijn omvangrijke kamermuziek wordt de vioolsonate het meest uitgevoerd. Ook zijn piano- en orgelwerken blijven zeer geliefd. Zijn iconische Symfonie in d (re klein), op het repertoire van alle grote orkesten, bestaat slechts uit drie delen. In een cyclische vorm laat hij in deze bewegingen alle thema’s terugkeren. Een rijke orkestratie brengt grote variatie en eindigt in een jubelend slot.

In aanloop naar dit magnum opus klinkt het symfonische gedicht De Moldau (Vltava) van Bedřich Smetana (1824-1884), waarin hij het lustige stromen van de rivier verklankt doorheen de natuurpracht van zijn Boheems-Tsjechische vaderland.

UPDATE (17.11): reservaties in principe afgesloten (maar volgens Elisabethzaal zijn er nog plaatsen beschikbaar).

Introductie op het concert: vrijdag 2 december, 14:00 uur, door Werner Van Krunkelsven (gratis voor concertreservaties).

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 36,00

Groepstarief € 36 (max. 25 personen) voor deelnane aan het concert, tickets in hoogste rangen, programmaboekje, koffie + koek voor, glaasje cava na. Gratis heen-en-weer met De Lijn (sms ASO naar 4884).

UPDATE (17.11): reservaties in principe afgesloten (maar volgens Elisabethzaal zijn er nog plaatsen beschikbaar).

Concertinformatie zelf bij Werner Van Krunkelsven, 03 440 06 37 of e-bericht:
<werner.van.krunkelsven@telenet.be>

Labels: MuziekRolstoeltoegankelijkConcert