Over Vincent van Gogh

Toast Literair

Activiteiten In de kijker
Tijdens het weekend van 20 en 21 januari 2024 zette Davidsfonds schrijvers en vertellers in de kijker met de 14de editie van Toast Literair. Over heel Vlaanderen en Brussel organiseerden Davidsfonds-vrijwilligers activiteiten die je doen kennismaken met verhalen, gedichten, hun schrijvers en fans. Fictie, non-fictie, jeugd en volwassenen, van lezing tot literaire wandeling… Er was voor elk wat wils. Volgend jaar gaan we voor een feesteditie. Noteer alvast het weekend van 25 en 26 januari 2025.
20 jan

Toast Literair: met causerie door Wim Chielens

zaterdag 20 januari 2024 om 10:00 uur

Wim Chielens is auteur, verteller en performer. Hij werkte 26 jaar voor Radio 2 als journalist en producer. Tot voor kort was hij directeur van de Kunstacademie van Poperinge. Als auteur schrijft hij veel theaterteksten, maar ook columns en lichtvoetige kortverhalen. 

“De droefheid zal blijven duren” verwijst naar de titel van een roman die Wim Chielens schreef in 2019 en de figuur van Vincent van Gogh behandelt. Hieruit distilleerde Wim nu een boeiende causerie waarin hij de kunstschilder op heel bijzondere en persoonlijke wijze benadert. Hij zoomt nader in op de laatste 70 levensdagen die van Gogh doorbracht in Auvers-sur-Oise maar legt ook de link met andere periodes uit van Gogh's leven en werk. De causerie toont uiteraard veel beelden van schilderijen en heeft oog voor bijzondere details of het verhaal achter het doek. Zo wordt dit programma ook een vorm van verteltheater en zelfs kunsthistorisch commentaar. Niet te missen dus !

Wim was voor Toast Literair samen met dochter Trui ook al in Menen te gast met zijn programma over 'Mensen met een hoek af'.

De causerie wordt gevolgd door een nieuwjaarsreceptie.

INSCHRIJVEN kan alleen door overschrijving van het gepaste bedrag naar rekeningnummer BE48 4659 2283 8127 en dit vóór 12 januari.

chielens

download-6155763_1280

Prijzen

Zaterdag 20 januari CC de Steiger Waalvest 1 Menen

  •   9.45u     Ontvangst
  •   10.00u   Causerie (studio) 
  •   11.15u   Receptie

Deelname

  • Leden Davidsfonds Menen 20 euro
  • Leden Neos Menen 20 euro
  • Niet-leden 25 euro 
Labels: Toast Literair