Boeken

Avonturen beleven? Boeken van Davidsfonds lezen

Davidsfonds Boeken
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij, Borgerhoff & Lamberigts en Sterck & De Vreese. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Ali Baba en de zeven dwergen

Bouwens Eric, Maes PhilipNederlands
€ 20,00
Op voorraad
Ali Baba en de zeven dwergen

Beschrijving

Wat krijg je als je twee sprookjes met elkaar laat trouwen? Juist ja, een sprookjeshuwelijk!

Zoals dit bijzondere verhaal over de arme houthakker Ali Baba, die een fabelachtige schat ontdekt. Een berg diamanten, goud en juwelen, verborgen in een geheime grot. En gestolen door 40 rovers (39 eigenlijk) en hun baas, Opperslechterik Fluffy (als baby was hij schattig, daarom heet hij zo).

De diamanten hebben ze afgepakt van zeven lieve dwergen: Vito, Cruise, Ben, Napoleon, Ciro, Elton en Prince. Wanneer Ali Baba hoort dat Sneeuw-wiewietje, het arme schaapje, voor dood in hun kabouterhuis ligt, besluit hij hen te helpen.

Maar dat laten die rovers natuurlijk niet zonder slag of stoot gebeuren. Wanneer ze horen dat Ali Baba hun schat in een geheime kist heeft verborgen, bedenken ze een list. Hoe dat afloopt, lees én hoor je in dit tweede verhaal uit de formidabele reeks De Sprookjeshuwelijken.

De audioversie helpt dyslectische lezers heel erg vooruit. In deze reeks is er daarnaast ook aandacht voor een dyslexievriendelijke lay-out.

Getuigenis van een leerkracht:
"Door zijn dyslexie is het voor een van mijn leerlingen heel moeilijk om een boek te lezen en vooral te begrijpen. Hij blijft erg hangen bij de woorden apart, omdat het voor hem moeilijk is om het bos door de bomen te zien. Daarom geraakt hij nooit verder dan weetjesboeken met veel prenten of stripverhalen. Ik gaf hem dit boek met de boodschap dat dit mijn speciale boek was, dat ik het had gekregen van de schrijver zelf en dat ik erin geloofde dat hij het even goed zou vinden als ik. Hij las het boek op één dag uit en ik zag dat hij er oprecht van genoot. Hij lachte vaak hardop en kwam meerdere keren het grappige verhaal vertellen."

In deze reeks verscheen ook: Buffalo Bill en de kleine zeemeermin

Philip Maes
Philip Maes is verliefd op radio en houdt enorm van verhalen. Uit die verhouding toverde hij onder andere Kabouter Korsakov. En om in het thema te blijven, huwt hij nu ook jouw favoriete sprookjes in een hilarische nieuwe reeks.

Eric Bouwens
Eric Bouwens kon als verwoed tekenaar van zijn hobby zijn beroep maken. Dus zocht hij een nieuwe hobby en dat is muziek maken en beluisteren.

Ali Baba en de zeven dwergen - De sprookjeshuwelijken 2

Davidsfonds Infodok / Vanaf 6 jaar / Harde kaft (luisterboek) - 60 p. / 18,5 x 25,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
60

Eigenschappen

Afmeting:
18,5 x 25,5 cm

Gerelateerde producten