Partners

Partners

Samen cultuur beleven doen we met deze partners:
 • Abdijmuseum Ten Duinen
  Abdijmuseum Ten Duinen
  Bij een bezoek aan het Abdijmuseum verwonder je je over unieke collectiestukken, de abdijgeschiedenis en de rol van de Duinheren in de streek. Met je Lidkaart betaal je 5 i.p.v. 7 euro voor een individueel ticket en 12 i.p.v. 15 euro voor een familieticket.

  www.tenduinen.be
 • AMUZ
  AMUZ
  AMUZ, dat is muziek in een unieke omgeving. In de voormalige Sint-Augustinuskerk weerklinken verrassende concerten.
  Davidsfondsleden genieten het kortingstarief op de concerten in organisatie van AMUZ.

  www.amuz.be
 • Antwerp Symphony Orchestra
  Antwerp Symphony Orchestra
  Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Met je Lidkaart geniet je van een 1+1 gratis actie op tickets voor bepaalde concerten.

  www.antwerpsymphonyorchestra.be
 • Arsenaal/Lazarus
  ARSENAAL/LAZARUS start al zijn zesde seizoen met LAZARUS als huisgezelschap o.l.v. Willy Thomas. Met je Davidsfonds Lidkaart betaal je 12 i.p.v. 16 euro voor een aantal eigen producties.

  www.arsenaallazarus.be
 • Bakkerijmuseum Veurne
  Het Bakkerijmuseum is een leuk, levend museum voor jong en oud. Na een bezoek heeft het ambachtelijke bakkersambacht van toen geen geheimen meer! Met je Lidkaart geniet je van reductie voor max. 2 personen.

  www.bakkerijmuseum.be
 • BELvue Museum
  Gevestigd in een prachtig gebouw van de 18de eeuw naast het Koninklijk Paleis, dompelt het vernieuwde BELvue je onder in België en al zijn fascinerende facetten. Je krijgt 2 euro korting op het basistarief.

  www.belvue.be
 • Bozar
  Creatie, kwaliteit en een rijk artistiek aanbod: daar staat Bozar borg voor. Met je Davidsfonds Lidkaart geniet je online van 2 euro korting voor de expo's georganiseerd door Bozar. Gebruik code 21EXPDVD3214.

  www.bozar.be
 • Bryggen Brugse Strings
  BRYGGEN - een dynamisch strijkorkest zonder dirigent onder leiding van violiste Jolente De Maeyer- is gespecialiseerd in muziek uit Noord-Europa, Rusland en de Baltische staten met veel aandacht voor interdisciplinaire projecten.

  www.bryggenstrings.be/
 • C-mine Cultuurcentrum
  C-mine in Genk bestaat 10 jaar! Ontdek de combinatie van kwalitatief hoogstaande voorstellingen en een unieke locatie. Met je Lidkaart krijg je 50% korting op een selectie voorstellingen.

  www.c-mine.be
 • Concertgebouw Brugge
  Concertgebouw Brugge
  Concertgebouw Brugge vergast je op de mooiste muziek en de opwindenste dans. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je 20% korting op een selectie voorstellingen.

  www.concertgebouw.be
 • Coudenbergpaleis
  Een betoverende archeologische site om te ontdekken met het hele gezin. Je krijgt 2 euro korting op het basistarief voor max. 2 personen per Lidkaart.

  www.coudenberg.brussels
 • De Bijloke Muziekcentrum
  De Bijloke Muziekcentrum
  Muziekcentrum De Bijloke? Dat is klassiek, jazz en hedendaags onder één dak. Met je lidkaart geniet je 20% korting op alle voorstellingen. Max. 2 tickets per lidkaart.

  www.bijloke.be
 • Deep Bridge
  Deep Bridge biedt live entertainment voor families met kinderen, voor jongvolwassenen en voor volwassenen met een jong hart. Met je Lidkaart geniet je van een fikse korting op hun musicals.

  www.deepbridge.be
 • Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
  De Erfgoedbibliotheek herbergt meer dan 1,5 miljoen oude drukken, historische kranten en recente publicaties. Met je Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2024.

  www.consciencebibliotheek.be/nl
 • Festival 20/21
  Festival 20-21 put uit de muzikale rijkdom van de 20ste eeuw van 26/9 tot 30/10/2022 in Leuven. Je krijgt 25% korting op twee concerten.

  www.festival2021.be
 • FILM FEST GENT
  Van 13 tot 24 oktober rolt Film Fest Gent de rode loper uit. Met je Lidkaart geniet je van het standaard kortingstarief op filmvoorstellingen, max. 2 tickets per Lidkaart.

  www.filmfestival.be
 • Flagey
  In Flagey geniet je van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek in een prachtig art-decogebouw met een fantastische akoestiek. Met je Lidkaart krijg je korting op een selectie voorstellingen.

  www.www.flagey.be
 • Fleuramour Crystal & Flowers
  Bewonder 150.000 bloemen op Fleuramour

  Van 23 tot en met 26 september gebeurt er iets magisch in het imposante kasteeldomein van Alden Biesen. Voor de 25ste keer openbaart zich daar een bloemenparadijs, van de hand van 400 bloemenkunstenaars uit twintig landen. Je wandelt tussen creatieve meesterwerken en proeft de passie voor bloemen. Een zilveren jubileum waarvoor alle registers worden opengetrokken!
  Davidsfonds-leden genieten een korting van 5 euro op een ticket met kortingscode DF22.BNAXSYNR

  Tickets en info: www.fleuramour.be/df/
 • Floraliën Gent
  Van 29 april t.e.m. 8 mei staat Gent in het teken van Floraliën. Als Davidsfonds-lid betaal je slechts 22 euro per persoon met kortingscode DFFLO22. Max. 2 personen per lidkaart.

  www.floralien.be
 • Frascati Symphonic
  Frascati Symphonic
  Frascati Symphonic bestaat uit een professioneel kamerorkest en een groot symfonisch orkest. Als Davidsfonds lid krijg je korting op twee concerten.

  www.frascatisymphonic.com
 • Gallo-Romeins Museum
  Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren brengt op een dynamische en inspirerende manier het verre verleden tot leven. Je geniet van 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen (max. 2 personen per Lidkaart).

  www.galloromeinsmuseum.be
 • HeadquARTers/The Phoebus Foundation
  HeadquARTers/The Phoebus Foundation
  HeadquARTers is het hoofdkwartier van Katoen Natie en huist 3 verschillende tentoonstellingen: 3500 Jaar Textielkunst en Deugnieten & Rebellen en het in mei '23 geopende Cobra-depot. Enkel in groep en met reservatie te bezoeken. Leden betalen 10 euro i.p.v. 12 euro voor een bezoek.

  www.headquarters-katoennatie.com
 • Het Nieuwstedelijk
  Met je Lidkaart betaal je reductietarief op alle voorstellingen in Hasselt (De Nieuwe Zaal) en in Leuven (OPEK) voor max. 2 personen per Lidkaart.

  www.nieuwstedelijk.be
 • Het Orgel in Vlaanderen vzw
  Het Orgel in Vlaanderen vzw
  Het Orgel in Vlaanderen wil de ambachtelijke orgels in de kerken bij het grote publiek terug bekend maken. Naast de uitgave van een driemaandelijks orgeltijdschrift, zijn er regelmatig laagdrempelige activiteiten als orgeltrips, bezoek aan orgelbouwers, lezingen,...
  Davidsfonds-leden genieten een korting van 2,5 euro op het lidmaatschap (mits vermelding 'orgelvla2023') en mogen bij aankoop van een cd een gratis cd-exemplaar uitkiezen.

  www.orgelinvlaanderen.be
 • Historische Huizen Gent
  Het belfort was het symbool voor de autonomie en de onafhankelijkheid van de stad Gent. Met je Lidkaart geniet je van het reductietarief van 6 i.p.v. 8 euro voor max. 2 personen per Lidkaart.

  www.belfortgent.be
 • Historium
  Historium
  Stap in deze belevingsattractie terug in de tijd naar de Brugse middeleeuwen met Jan van Eyck. Je krijgt 10% korting op een Ticket Story+VR voor max. 2 personen per Lidkaart.

  www.historium.be
 • In Flanders Fields Museum
  In Flanders Fields Museum
  Het In Flanders Fields Museum is hét startpunt van je bezoek aan Ieper en de voormalige frontregio. Het museum belicht de aanloop tot de Eerste Wereldoorlog, de inval in België, de verwoesting van de oorlogsjaren, de wederopbouw na de oorlog en de herdenking sindsdien. Na je bezoek ben je helemaal klaar om de sporen van de oorlog in het landschap met zijn vele begraafplaatsen, monumenten en loopgraven te ontdekken. Je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar het Westhoeklandschap.
  Je krijgt 2 euro korting op het tarief voor volwassenen met je Lidkaart.

  www.inflandersfields.be
 • Industriemuseum
  In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. Met je Lidkaart krijg je korting.

  www.industriemuseum.be
 • Kazerne Dossin
  Kazerne Dossin
  Je krijgt 2 euro korting op de permanente expo, 1,50 euro korting op tijdelijke tentoonstellingen en 3 euro korting op een combiticket. Max. 2 personen per Lidkaart.

  www.kazernedossin.eu
 • KBR - Koninklijke Bibliotheek
  KBR, de nationale wetenschappelijke bibliotheek, biedt je de kans haar rijke culturele en historische erfgoed te ontdekken. Bezoek het gloednieuwe museum vanaf 18 september aan €8 euro i.p.v. €11 met je Lidkaart.

  www.kbr.be
 • Klarafestival
  Klarafestival is het grootste festival voor klassieke muziek in België en vindt plaats in maart. Als Davidsfonds-lid maak je kans op een heleboel gratis tickets!

  www.klarafestival.be
 • KOERS
  KOERS
  KOERS neemt je mee op een rit door de geschiedenis van de fiets en de wielersport. Je krijgt 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen, max. 2 personen per Lidkaart.

  www.koersmuseum.be
 • Koning Kevin
  Koning Kevin organiseert heel wat kampen en cursussen voor kinderen en jongeren. Bij al hun activiteiten komt - naast een overdaad aan dans, toneel, muziek, beeld en spel - veel creativiteit aan bod. Je krijgt 10% korting op het aanbod met je Lidkaart


  www.koningkevin.be
 • Kortrijk 1302
  Kortrijk 1302 is een belevingsmuseum dat focust op de Guldensporenslag 11 juli 1302. Het geeft je een aparte kijk op die belangrijke historische gebeurtenis. Met je Lidkaart betaal je 4 i.p.v. 6 euro. Opgelet vanaf 8/11/21 sluit Kortrijk 1302 even.

  www.kortrijk1302.be
 • Kröller-Müller Museum
  Kröller-Müller Museum
  Dit Nederlandse museum voor moderne en hedendaagse kunst huisvest onder andere de op één na grootste Van Goghcollectie ter wereld. Bij aankoop van een consumptie in het restaurant, krijg je een zoete lekkernij met je Lidkaart.

  www.krollermuller.nl
 • Kunst in Huis Kunstuitleen vzw
  Kunst haal je dankzij Davidsfonds voordelig in huis. Maak je keuze uit meer dan 5.000 schilderijen, tekeningen, foto's en objecten. Je geniet met je Lidkaart van 1 maand gratis huur bij alle nieuwe abonnementen.

  www.kunstinhuis.be
 • KVS
  KVS
  KVS is het Vlaamse stadstheater van Brussel. Een podium voor theater, dans en muziek. Je geniet met je Lidkaart van een gratis drankje bij alle voorstellingen. Maximaal 2 drankjes per Lidkaart.

  www.kvs.be
 • Letterenhuis
  Het Letterenhuis is het literaire archief van en voor Vlaanderen. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2024.

  www.letterenhuis.be/nl
 • Lumière
  Lumière
  Via het streamingplatform van Lumière kan je een uitgebreid gamma aan series en films vinden: Scandinavische topreeksen, spannende crime series, Europese en internationale drama series, geroemde en gelauwerde films en veel meer. Zomaar in een simpele klik op jouw schermen (TV, laptop, mobile …). Dankzij de Davidsfondskorting geniet je 20% korting op iedere transactie op myLum (code ‘davidkorting2023’ - ledenkorting geldig op iedere losse aankoop, niet voor abonnementen).


  www.mylum.tv
 • MAS - Museum Aan de Stroom
  Het MAS is een plek waar je naar de wereld, de stad en jezelf kijkt. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie. Geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2024.

  www.mas.be
 • Memorial Museum Passchendaele
  Ontdek in dit museum het verhaal van WO I en de Slag bij Passendale. Je krijgt ook een uitzonderlijke beleving van de loopgraven. Dankzij je Lidkaart krijg je 2 euro korting op de toegangsprijs voor max. 2 volwassenen.

  www.passchendaele.be
 • Merodefestival - Wesp
  Muziek, erfgoed en natuur met elkaar verbinden, dàt doet het Merodefestival in het Hemelvaartweekend, maar ook doorheen het jaar met wondermooie concerten op prachtige locaties in het Merodegebied. Leden krijgen 2 euro korting per ticket.

  www.merodefestival.be
 • MoMu - Modemuseum Antwerpen
  MoMu herbergt de grootste verzameling Belgische hedendaagse mode ter wereld. Met je Davidsfonds lidkaart krijg je 4 euro korting per ticket, geldig op het volwassenentarief van 12 euro (voor max. 2 tickets). Gebruik de code MOMUDF21.

  www.momu.be
 • Mu.ZEE Oostende
  Mu.ZEE Oostende
  Mu.ZEE beschikt over een uitzonderlijke collectie moderne en hedendaagse kunst van Belgische kunstenaars. Met je Lidkaart krijg je 10% korting in de museumwinkel voor Mu.ZEE publicaties en Mu.ZEE merchandising.

  www.muzee.be
 • Musea Brugge
  Musea Brugge
  Op de 13 locaties van Musea Brugge valt er voor elke leeftijd wat te beleven. Je geniet van het reductietarief voor de permanente en tijdelijke expo's. Max. 2 tickets per Lidkaart.

  www.museabrugge.be
 • Museum aan de IJzer
  Museum aan de IJzer
  Het museum brengt het beklijvende verhaal van de Belgisch-Duitse confrontatie en de Vlaamse Ontvoogding tijdens WO I. Op vertoon van je Lidkaart betaal je 7 i.p.v. 9 euro voor max. 2 personen per Lidkaart.

  www.museumaandeijzer.be
 • Museum Kunst & Geschiedenis
  Maak een wereldreis door de geschiedenis! Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel herbergt duizenden kunstwerken en historische objecten. Je krijgt 10% korting in de shop met je Lidkaart (niet cumuleerbaar).

  www.kmkg-mrah.be/nl
 • Museum Mayer van den Bergh
  Dit museum herbergt de bijzonder rijke en gevarieerde kunstcollectie van verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Met je Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2024.

  www.museummayervandenbergh.be
 • Museum Plantin Moretus
  In Museum Plantin-Moretus leer je alles over uitgeversfamilies Plantin en Moretus. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets), met code DF_MUSEA_2024.

  www.museumplantinmoretus.be
 • M_HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen
  Het M HKA is een dynamische ontmoetingsplek voor kunst, kunstenaars en cultuurliefhebbers. Bezoek dit museum en geniet van 10% korting op alle boeken in de shop op vertoon van je Lidkaart.

  www.muhka.be