Over Leesgroep bespreekt Juli Zeh

13 dec
Mortsel - Bibliotheek (bovenzaal)

Leesgroep bespreekt Juli Zeh

Onze maandelijkse leesgroep bespreekt vandaag Juli ZEH (°1974).

Met haar rechtendiploma en functies als advocaat en grondwettelijk rechter in de Duitse deelstaat Brandenburg, maken we vandaag kennis met een schrijfster die actualiteit en controverse niet uit de weg gaat: de invloed van projectontwik­kelaars op het platteland, de macht van de staat en het juridisch apparaat tijdens de coronapandemie, de betekenis van ‘samenleving’.

dinsdag 13 december 2022 van 14:15 uur tot 16:00 uur

Onze maandelijkse leesgroep bespreekt vandaag Juli ZEH (°1974).

Met haar rechtendiploma en functies als advocaat en grondwettelijk rechter in de Duitse deelstaat Brandenburg, maken we vandaag kennis met een schrijfster die actualiteit en controverse niet uit de weg gaat: de invloed van projectontwik­kelaars op het platteland, de macht van de staat en het juridisch apparaat tijdens de coronapandemie, de betekenis van ‘samenleving’  en gedeelde toekomstvisie tegenover Individualisering en globalisering.

Als kind voelde zij zichzelf een romanpersonage; als schrijfster wil ze enkel ‘entertainen’. Op de vraag die in het Duitse onderwijs nog steeds gesteld wordt ‘Wat wil de auteur ons daarmee vertellen?’ antwoordt ze: ‘Helemaal niets’.

De collectie van de Mortselse bibliotheek reikt van haar debuut, Adelaars en engelen (2002) tot de recentere Ons soort mensen (2016) en de coronaroman Onder buren (2021).

I.s.m. Bibliotheek Mortsel; houders van UiTPAS Mortsel kunnen een punt sparen bij ons (qr-code of naamopgave) én aan de balie van de bib.

Prijzen

Ticket Prijs
Jaarbijdrage € 10,00
Kansentarief € 0,30
Standaard € 1,50

Info: Hilde De Witte
h.dewitte@telenet.be 

Jaarbijdrage: € 10
Sessie: € 1,50
Kansentarief € 0,30 met UiTPAS (aanvraag aan
boekenplaten.dfmortsel@gmail.com)

Labels: LiteratuurLezingSociaal tariefActiviteitBoekenleesgroepen