Over Leesgroep bespreekt Juli Zeh

Activiteiten van afdeling Mortsel

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed in Mortsel? Zoek op deze pagina, onder de landelijke 'Activiteiten in de kijker' naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze eigen activiteiten of die van een partnerorganisatie!

Activiteiten in de kijker

30 nov
in Lint - Bibliotheek

Volwassenenleesgroep

Met de steun van de Plaatselijke Openbare Bibliotheek.
Activiteit 5 sessies Rolstoeltoegankelijk
Lees meer
03 dec
in Brussel - Museum Kunst & Geschiedenis Brussel

Shin hanga

De nieuwe prenten van Japan
Academie Activiteit Beeldende kunst
Lees meer
13 dec
Mortsel - Bibliotheek (bovenzaal).

Leesgroep bespreekt Juli Zeh

Onze maandelijkse leesgroep bespreekt vandaag Juli ZEH (°1974).

Met haar rechtendiploma en functies als advocaat en grondwettelijk rechter in de Duitse deelstaat Brandenburg, maken we vandaag kennis met een schrijfster die actualiteit en controverse niet uit de weg gaat: de invloed van projectontwik­kelaars op het platteland, de macht van de staat en het juridisch apparaat tijdens de coronapandemie, de betekenis van ‘samenleving’.

dinsdag 13 december 2022 van 14:15 uur tot 16:00 uur

Onze maandelijkse leesgroep bespreekt vandaag Juli ZEH (°1974).

Met haar rechtendiploma en functies als advocaat en grondwettelijk rechter in de Duitse deelstaat Brandenburg, maken we vandaag kennis met een schrijfster die actualiteit en controverse niet uit de weg gaat: de invloed van projectontwik­kelaars op het platteland, de macht van de staat en het juridisch apparaat tijdens de coronapandemie, de betekenis van ‘samenleving’  en gedeelde toekomstvisie tegenover Individualisering en globalisering.

Als kind voelde zij zichzelf een romanpersonage; als schrijfster wil ze enkel ‘entertainen’. Op de vraag die in het Duitse onderwijs nog steeds gesteld wordt ‘Wat wil de auteur ons daarmee vertellen?’ antwoordt ze: ‘Helemaal niets’.

De collectie van de Mortselse bibliotheek reikt van haar debuut, Adelaars en engelen (2002) tot de recentere Ons soort mensen (2016) en de coronaroman Onder buren (2021).

I.s.m. Bibliotheek Mortsel; houders van UiTPAS Mortsel kunnen een punt sparen bij ons (qr-code of naamopgave) én aan de balie van de bib.

Prijzen

Ticket Prijs
Jaarbijdrage € 10,00
Kansentarief € 0,30
Standaard € 1,50

Info: Hilde De Witte
h.dewitte@telenet.be 

Jaarbijdrage: € 10
Sessie: € 1,50
Kansentarief € 0,30 met UiTPAS (aanvraag aan
boekenplaten.dfmortsel@gmail.com)

Labels: LiteratuurLezingSociaal tariefActiviteitBoekenleesgroepen